Priča o organskom lešniku

U poslednje vreme ljudi se sve više vraćaju zdravom načinu života i prirodnoj, domaćoj hrani. Organski gajene namirnice su sve češći izbor. To su proizvodi koji poseduju važeće sertifikate o sortnoj čistoći i zdravstvena uverenja da nisu prskani hemijskim sredstvima. Upravo takav 100% organski lešnik dolazi sa sertifikovane ekološke plantaže lešnika Poljoprivrednog gazdinstva Aleksić iz okoline Šapca.

Organski lešnik je zdrava, ukusna i veoma hranljiva namirnica. Apsolutni je šampion kada je energetska vrednost koštunjavog voća u pitanju. Danas ga često jedemo u sastavu nekih jela, ali ima sve karakteristike i da samostalno zauzme svoj pijedestal. Mnogi poznati programi ishrane i nutricionisti savetuju da se nezdrave grickalice zamene ovim hranljivim voćem i naročito kod dece stvore zdrave navike.

U vegetarijanskoj i veganskoj ishrani organski lešnik nezamenljiv je izvor važnih minerala i vitamina. Pored uksnog ploda, koristi se i brašno lešnika (izuzetno popularno kod bezglutenskih recepata i u LCHF prehrani), a posebno je na ceni hladno ceđeno ulje lešnika za ishranu i negu.

Lekovitost i dobrobiti lešnika bile su poznate i Starim Grcima, hiljadama godina unazad.


Organski lešnik – puna šaka zdravlja


Lešnik vodi poreklo iz Južne Evrope i Turske. Raste na drvetu, lesci, a plod je obavijen čvrstom, sjajnom ljuskicom. Rasprostranjen je po celom svetu i postoji veliki broj raznolikih sorti. Prepisivan je kao terapija za mnoge bolesti, od prehlade i groznice, pa sve do ćelavosti i prekomerne težine.

I danas možete čuti da samo šaka lešnika dnevno diže energiju i čini čuda za zdravlje i prevenciju od raznih tegoba. Nezaobilazan je u ishrani sportista i svih pobornika zdravog načina života, jer ima veliku energetsku vrednost – tzv zdrave kalorije.

Organski lešnik je prava riznica zdravlja i vitalnosti. Odličan je izbor ukoliko ste na dijeti, jer podstiče probavu, lako je svarljiv a njegova vlakna će vam utoliti glad i nećete posezati za grickalicama.

Samo 40g lešnika dnevno znatno smanjuje rizik od srčanih oboljenja, zahvaljujući dobrom holesterolu i zasićenim masnim kiselinama (oleinska i linoleinska).

Jedna porcija lešnika obezbeđuje 90% potrebne doze mangana i folne kiseline, na čemu će vam kosti biti zahvalne, a osteoporoza sigurno zaobići.

Za sve ljude koji se bore sa celijaklijom, lešnik i brašno od lešnika su pravi spas, jer ne sadrže gluten (GLUTEN FREE).

Veliki broj vitamina i minerala, čine organski lešnik supernamirnicom i pravom imuno bombom, koja jača čitav organizam. Velika količina E vitamina poboljšava kvalitet i zdravlje kože, a ulje organskog lešnika je prirodna zaštita od UV zraka.

Na kraju, sebe i svoje najmilije možete obradovati zdravom i ukusnom poslasticom, kremom od organski gajenih lešnika.


Uzmite najbolje od prirode


Da bi u potpunosti iskoristili sve benefite ovog voća važno je da birate lešnik iz sertifikovane organske proizvodnje kakav do vas stiže sa naše plantaže. Komercijalna pakovanja organskog lešnika iz našeg gazdinstva možete pronaći u odeljcima zdrave hrane vodećih trgovinskih lanaca (Maxi, Aroma, DM, Just Organic), a možete ih i direktno poručiti telefonom.

Naša ponuda obuhvata sirovi i pečeni organski lešnik, ulje i brašno lešnika iz ekološke proizvodnje. Naši lešnici su upakovani su u funkcionalnu, providnu ambalažu, kako biste se odmah uverili u kvalitet svakog ploda.

Organska hrana je najbolji izbor koji možete napraviti za sebe i zdravlje svoje porodice. Zato birajte pametno, birajte samo 100% organsko.


retro jordans for sale, cheap jordans, cheap foamposites, cheap air jordans, Cheap jordans, cheap foamposites for sale, nfl jerseys for sale, cheap jordans for sale, lebrons new shoes, Cheap foamposites for sale, cheap jordans free shiping,