Lešnik i zdravlje

Organski lešnik je lek

Dragoceni plod lešnika pored bogate arome koju daje kolačima i pecivima, predstavlja prirodan lek za mnoge bolesti i stanja. Lešnici su riznica zdravlja i stoga predstavljaju neizbežan proizvod na trpezi svih koji žele zdravom ishranom i konzumiranjem organskih proizvoda sačuvati svoje zdravlje i unaprediti kvalitet života uopšte.

Lešnici smanjuju rizik od bolesti srca i nastanka tumora, odlični su borci protiv slobodnih radikala koji izazivaju preko 150 bolesti, poboljšavaju pamćenje i mentalne sposobnosti, smanjuju loš holesterol, jačaju imunitet i doprinose zdravom razvoju fetusa.


Lešnik - čuvar vašeg zdravlja


Lešnik je bogat izvor vitamina (B, A, F, K), minerala i zdravih masnoća. Vitamini B kompleksa, posebno B1 i B6 povoljno utiču na ceo organizam. Vitamin B1 (tiamin) poboljšava koncentraciju, mentalne sposobnosti, podiže energiju i otklanja umor. Vitamin B6 (piridoksin) je jedan od najvažnijih vitamina u telu. Zaslužan je za proizvodnju aminokiselina i proteina koji izgrađuju kompletan organizam. Pomaže kod depresije, visokog holesterola, bubrežnog kamenca, astme i srčanih oboljenja.

Plod lešnika je takođe značajan izvor minerala. U odnosu na drugo voće, sadrži 5 puta više kalijuma, tri puta više gvožđa, a vrlo je bogat magnezijumom, kalcijumom i fosforom. Takođe, sadrži i selen, cink, kalcijum, fosfor, gvožđe, bakar i odličan je oksidans.

Organski lešnik je prava riznica zdravlja i vitalnosti. Odličan je izbor ukoliko ste na dijeti, jer podstiče probavu, lako je svarljiv a njegova vlakna će vam utoliti glad i nećete posezati za grickalicama.

Lešnici se najvećim delom (od 55 do 70%) sastoje od nezasićenih masnih kiselina ili tzv. zdravih masnoća; Omega 3 i Omega 6. U pitanju su životno važne masne kiseline koje telo ne može proizvesti već se moraju unositi hranom. Ključne su za razvoj moždanih funkcija, čuvaju zdravlje kostiju, smanjuju holesterol i trigliceride, pomažu kod srčanih oboljenja, artritisa i depresije.


Grickajte lešnik i budite zdravi i lepi


Lešnik povoljno utiče na kožu, kosu, nokte i stoga je osnovni sastojak mnogih kozmetičkih preparata. Za maksimalan učinak najbolje je koristiti hladno ceđeno ulje lešnika u tretiranju lica i tela. Zbog visokog sadržaja vitamina E i B6, nezasićenih masnih kiselina i minerala ovo ulje blagotvorno deluje na kožu i sprečava njeno starenje.

Ulje lešnika hidrira i regeneriše kožu i poboljšava njen tonus. Pogodno je za neku svih tipova kože; suve masne i problematične. Lako se upija i ne ostavlja masne tragove. Takođe, reguliše izlučivanje sebuma i pomaže čišćenju pora. Zahvaljujući svojim regenerativnim svojstvima, ulje lešnika je vrlo efikasno kao lek protiv strija i ožiljaka.

Ulje lešnika veoma efikasno oporavlja oštećenu kosu, vraća joj snagu i sjaj. Koristi se i za negu obrva i trepavica i kao preparat za zaštitu od sunca. Upotrebljava se i u terapeutskim masažama za otklanjanje fizičkog bola ili psihičkog stresa.


Brinite o svom zdravlju, sačuvajte mladost i vitalnost


Na našim plantažama gaji se najkvalitetniji lešnik poznatih sorti Istarski dugi lešnik, Tonda gentile romana, Halski džin, Tonda di Gifoni, Nocchione. Postupak uzgoja je potpuno prirodan, bez upotrebe veštačkih preparata i agensa. Posedujemo sve potrebne sertifikate koji garantuju da svi naši proizvodi potiče iz primarne organske proizvodnje.

Plodna zemlja, sunce, ljubav, posvećenost i trud su naši jedini saveznici u nastojanju da proizvedemo najkvalitetnije proizvode i učinimo ih lako dostupnim svima.

Naše proizvode:
- Sirovi organski lešnik
- Pečeni organski lešnik
- Brašno od organskog lešnika
- Ulje od organskog lešnika

Možete poručiti:
OVDE.
/www.hiper.rs

ili nabaviti na sledećim prodajnim mestima:
• MAXI Marketi
• Aroma Marketi
• DM Marketi
• Prodavnica organske hrane Just Organic


retro jordans for sale, cheap jordans, cheap foamposites, cheap air jordans, Cheap jordans, cheap foamposites for sale, nfl jerseys for sale, cheap jordans for sale, lebrons new shoes, Cheap foamposites for sale, cheap jordans free shiping,